Guggenheim Architect To Design Facebook HQ’s New 3,400-Employee Tree-Topped Engineering Building

OOOOH how I love Frank Gehry. He is soo awesome.

TechCrunch

Share price be damned, Facebook is expanding. It’s just announced that Guggenheim Museum architect Frank Gehry will design a 3,400 employee engineering office connected to its Menlo Park Headquarters by an underground tunnel. Engineers will hack away in one giant room, separated from the product and ads teams in the main campus. Construction will begin in early 2013

Below you can see a detailed view of models for the new building complete with a tree-filled rooftop garden as Gehry and Mark Zuckerberg discuss its design.

Zuckerberg described his new hacker paradise in a post to Facebook:

“I’m excited to work with Frank Gehry to design our new campus. The idea is to make the perfect engineering space: one giant room that fits thousands of people, all close enough to collaborate together. It will be the largest open floor plan in the world, but it will also have plenty of private, quiet spaces as…

View original post 241 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s