* Residential Architecture: Annandale House by CO-AP

Designalog

Residential Architecture: Annandale House by CO-AP: “..The conceptual framework for this project is very much influenced by its context. The long narrow site is closely bounded by residential units to the south-west and the Piano Factory warehouse apartment conversion to the north. The west and east offer framed views to established trees and green streetscape respectively..Taking these issues into consideration, the new additions attach to the rear of the terrace and unfold along the length of the site, with new floor levels corresponding to the natural topography, resulting in a series of split levels and pocket courtyards with the eight-metre high stepped Piano Factory heritage wall along the northern boundary as their backdrop..The selection of materials and finishes for the project were influenced by the strong presence of the Piano Factory brick wall. Existing painted masonry was stripped back to expose sandstock brickwork and compressed fibre cement sheet cladding…

View original post 117 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s