* Residential Architecture: L-House by Masahiko Sato

Designalog

Residential Architecture: L-House by Masahiko Sato: “..on sloping terrain..framing horizon views of the sea. oriented towards the south, the dwelling was placed upon the land without altering the steep ground, harmonizing with the landscape and minimizing construction impacts to the site. accessed by a winding mountain road, the rear of the residence introduces inhabitants into the first floor, with the ground level terraced into the property and second and third storey overhead. branching from the main volume, an open-air canopy forms a carport for vehicles with an unobstructed view…without windows along the side elevations and minimal penetrations facing the street, the home solely opens to the panoramic vista of blue sky and sea with balconies and patios. angled to parallel the hill beneath it, the inclined facade allows daylight to enter each floor without casting shadows to the rooms below. dwellers are given a continuous connection with the distant islands, peaks and nature through the…

View original post 32 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s